huggkubbe

Somliga hugger ved för att värma familjen, andra för att de inte kan låta bli. Lär dig hur du får ut det mesta av stunden vid huggkubben. Huggkubben bör göras av ett hårt trädslag, gärna kvistigt ock styggt. ock så måste den stå stadigt. enklaste sättet att få en kubbe stabil är att såga ut tre ben i på den. Det räcker om de är 5 cm höga, rita ut vad du tror blir laomt stora ben (de får inte bli för smala) ock såga med mototsåg eller hugg med en. Har ett bra ämne av grov gran, från en avverkning i vintras, till dels en huggkubbe samt dels att montera ett städ på. -Finns det någon tumregel hur hög en sådan huggkubbe skall vara? (Annars får jag ta fram favorityxan Hur mycket ved ger en årig asp?

Huggkubbe - frstr inte

För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Videolänkar trähantverk för självhushållare. Se till att det understa lagret ved har barksidan vänd nedåt så minskar risken för att det ruttnar. Att hugga ved är precis som allt annat: Lägg veden med barken nedåt, men inte direkt på backen.

Huggkubbe - Zipper

Den är inte gjord att hålla för det och kan därför bli stukad. Huggkubben bör göras av ett hårt trädslag, gärna kvistigt ock styggt. En vedklabb klyvs som regel lättast från toppänden. Huggkubbe Innehållsförteckning Inga stycken   Huggkubben bör göras av ett hårt trädslag, gärna kvistigt ock styggt. Veden som läggs inomhus måste vara garanterat torr, annars kan man råka ut för fukt- och mögelproblem. Videolänkar trähantverk för självhushållare. huggkubbe

Huggkubbe Video

Signatur Sandell Marbodal

0 Replies to “Huggkubbe”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *